sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Tomin ja Jamon ensimmäinen peli

Dark eldar piraattikapteeni Duke Calamarai (Sliscus) oli saanut vihiä mainiosta ryöstöapajasta sektorilla 53. Calamarain laivastoon esiintymään ilmestyneet harlekiinit olivat valmiita näyttämään kätketyn reitin webwayn halki Attica planeetalle, jossa paikallinen barbaariasutus oli aloittanut kapinan. Tämä oli hyvä vaihe kerätä saalista ja suloisia sieluja. Miksi harlekiinit halusivat näyttää tämän reitin oli mysteeri, mutta Calamarai ei halunnut jättää käyttämättä tätä tilaisuutta iskeä.

Pian planeetalle saapumisen jälkeen Calamarain tiedustelijat saivat vihiä vielä paikallista barbaariheimoakin makoisammasta saaliista. Alueella oli nähty keinomaailma eldarien lentopyöriä haravoimassa aluetta. Muinaisia eldarsieluja suurempaa herkkua Calamarai ei tiennyt, joten isku oli välttämätön. Houkutellakseen eldarit paikalle hän asensi psyykkisen majakan sopivalle hylätylle pumppuasemalle ja jäi odottelemaan läheiseen metsään saaliin saapumista paikalle...

Skenaariona take and hold. Armeijoina:

Dark eldar:

Duke Calamarai (Sliscus) -150p-
(Shadow field vaihdettu clone fieldiksi kampanjasääntöjen vuoksi)

6 Harlequins -142p-
-6 kisses, inferno pistol-

6 Wyches -90p-
-Shardnet & impaler, hekatrix, power weapon-

10 Warriors -115p-
-Splinter cannon, blaster-

Yht: 497

Eldar (ei tarkka lista)

Farseer
-singing spear, guide-

2x 3 jetbikes
-shuriken cannon-

8 Dire avengers
-shimmershield, defend-

2 war walkers
-4 scatter lasers-

Dark eldarit voittivat aloituksen ja saivat huumeen, jolla re-rollitaan woundit. Eldarit jättivät biket reserviin ja war walkerit outflankkiin. Joka osoittautui pelin ratkaisevaksi tekijäksi.

Alkuvuorot menivät armeijoiden lähestyessä toisiaan, eldareiden reserveistä vain toiset jetbiket tulivat toisella vuorolla. Alkuvuoroilla lähinnä jetbiket ammuskelivat eteneviä dark eldareja ja warriorien splinter cannon ampui takaisin. Kolmannella vuorolla harlekiinit kestivät avengerien ampumisen ja pääsivät chargaamaan (4 jäljellä), ekalla vuorolla taistelu voitettiin kolmella, mutta avengerit pitivät. Seuraavalla vuorolla harlekiinit hävisivät yhdellä ja viimeiset kaksi pakenivat vailla regroup-mahdollisuutta.

Tämä kuitenkin mahdollisti warrioreista eronneen duken pääsyn lähitaisteluun. Ensimmäisellä vuorolla duke tappoi farseerin ja seuraavilla ~viidellä lähiskierroksella loput avengerit yksi kerrallaan.

Samanaikaisesti toisaalla jetbiket ampuivat wychet. Warriorit onnistuivat tappamaan toisesta ryhmästä 2 ja viimeinen pakeni. War walkerit saapuivat kentälle vasta vuorolla 5, joka oli pelin ratkaiseva tekijä. Dark eldareilla ei oikeastaan olisi ollut mitään aseita näitä vastaan, ja ne tuhosivatkin heti ensimmäisellä vuorolla puolet warrioreista. Viimeiset warriorit menivät keskusobjektiivia kiistämään tulleiden jetbikejen kanssa lähitaisteluun, suojaan war walkereiden ampumista, ja pysyivät siellä duken avuksituloon asti. Duke tappoi kaikki kolme bikeä ja viimeisellä eldarvuorolla kentällä oli 2 war walkeria, 3 dark eldar warrioria ja duke. Dark eldar voitto oli siis varma, sillä jos warriorit kuolisivat voittaisivat dark wldarit victory pointeilla ja jos taas duke kuolisi voitto tulisi objektiivilla.Walkerit ampuivat duken "vakavasti haavoittuneeksi" kostona kolmesta keräämästään pain tokenista ja näin dark eldarit keräsivät voiton kolmen warriorin pitäessä objektiivia.



Kuvassa tilanne kolmannelta vuorolta. Duke on juuri irtaantunut auttamaan pian pakoonjuoksevia harlekiineja ja kentällä on vasta yhdet jetbiket.

Pelin siis ratkaisi lähinnä war walkereiden hidas kentälle tulo. Mikäli ne olisivat olleet alusta asti kentällä farseerin guidaamina, peli olisi ollut nopeasti ohi niiden tuhotessa yksikön vuorossa.

Kokemukset jakaantuivat seuraavasti:

Dark eldar warriorit, jotka jäivät henkiin saivat hyvää kokemusta sodasta ja ovat jatkossa 'fearless'. War walkerit puolestaan oppivat kantapään kautta Attican kiviset louhikot ja saivat 'move through cover' kyvyn.

Duke Calamarai keräsi 9 tappoa (farseer, 3 bikeä ja 5 avengeria)ja sai siten 11 kokemuspistettä (2+3+5+1). Kahdesta etemisestä valitisin kyvyt 'stealth' ja 'hit and run', joten nyt mestariryövärin iskut ovat yhä salavihkaisempia ja nopeampia.

Farseer keräsi vain yhden kokemuspisteen kahdesta onnistuneesta psychic testistään.

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Laurin ja Jannen ensimmäinen kampanjapeli


Miun ja Jannen peli takana. Pelin koko 500 pistettä. Kummallakin vielä osa armeijasta maalaamatta. Suht tasanen peli siihen asti ennenku Deathcult Assasinit pisti paloiks Chaplainin, 5 marinea ja 3 bikea. Skenaariona pomon tappo, joten peli alko olee jo aika pitkälti siinä. Yritin vielä kerätä Velasquezille (count as Coteaz) vähän kokemusta, joka meinas kostautua ku epäonnistuin kahden bolterin aiheuttamassa savessa. Onneks miulla oli vielä riittävästi tulivoimaa jäljellä hoitelemaan viimeisetkin Dark Angelit.

Velasquez sai neljä pistettä ekspaa ja nous tason. Epävarmana siitä heittääkö psyykkistä voimaa vai ampua se oppi kyvyn tehdä kummatkin samalla vuorolla. Deathcult Assasin+Crusader ryhmä sai hit and runin taktisista manöövereistaan.

Jannen Chaplain sai yhden crusaderin hengiltä ja siten yhden kokemuspisteen. Viiden hengen ryhmä, joka ampu Velasqueziin kaks woundia oppi ampumaan tarkasti ja sai tank hunter kyvyn.


Laurin Grey Knightit

HQ:
- Velasquez (coteaz)
- Inquisitor w/rad grenades + Hammerhand

Troops:
- 6 Warrior Acolyte w/2 plasma mounted in Razorback w/psybolts
- 5 Warrior Acolyte w/2 plasma mounted in Razorback w/psybolts
- 3 Crusader, 4 Deathcult Assasin mounted in Rhino


Jannen Dark Angelit


HQ:
- Chaplain

Troops:
- 5 Tacticals w/flamer mounted in Razorback
- 5 Tacticals w/plasmagun

Fast Attack:
- 3 Bikea w/2 plasmagun


Terv. Lauri

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Invasion of Sector 53 -maalauskampanja

Päätettiin kehittää peliporukan kanssa kampanja nostamaan kunkin maalausmotivaatiota. Alla yleistä tietoja ja sääntöjä ensimmäiselle kierrokselle. Ensimmäisen kierroksen takaraja on juhannus, johon mennessä voi odotella kuvia edistyneistä armeijoista ja

Yleistä kampanjasta
- Kuukaudessa maalattava vähintään 500 pistettä ja pelattava vähintään kaksi peliä. Pelit mielellään maalatuilla armeijoilla.

- Kaksi peliä per kampanjakierros, joista yksiköt saavat kokemusta. Toinen peleistä määrättyä vihollista vastaan. Yksiköille kokemusta kertyy sääntökirjan sääntöjen mukaisesti. Hahmoille kokemusta erillisen taulukon mukaan.

- Yksiköitä saa vaihtaa kampanjan aikana kuten haluaa kunhan ne on maalattuja. Yksittäisen yksikön varustusta voi muuttaa vapaasti.

1. Kampanjakierros
- Minimi 2 trooppia ja HQ

- HQ:n pistehinta alle 151 pistettä

- Ei 2+ armor savea

- Vehicle:n yhteenlaskettu panssarointi enintään 32

- Ei monstorous creatureja


Skenaariot
- Pelattava skenaario heitetään nopalla alla olevista skenaarioista.

- Mikäli toinen pelaaja on pelannut skenaarion voidaan se yhteisellä päätöksellä vaihtaa.

- Jos skenaario tasan niin lasketaan victory pointit ja niitä enemmän saanut voittaa.

- Pelin päättymistä aletaan heittämään vasta kuudennella vuorolla normaalin viidennen vuoron sijaan.

- Voittajalle kampanjapiste.

1. ”Wtf,DFA?”
Deployment deepstrikella. Taistelu viimeiseen mieheen. Kaikilla yksiköillä fearless. Tiebraker: killpoints.

2. ”The good old Cleanse, almost...”
Deployment pitched battle. Pöydän neljännesten keskellä objective ja yksi pöydän keskellä. Objectiveja enemmän vallannut voittaa. Tiebraker: killpoints.

3. ”Blackbox”
Deployment pitched battle 6:lla tuumalla. Pöydän keskeltä d6” scatteroituva objective. Tiebraker: pöydänneljännesten hallitseminen.

4. ”Gotta catch 'em all”
Deployment pitched battle. Objectiveja d6+2, jotka voi poimia kävelemälle sen päälle. Tuhottu yksikkö tiputtaa objectivensa viimeisen kuolleen kohdalle tai viimeisten kuolleiden keskipisteeseen. Tiebraker: killpoints.

5. ”Nightfight”
Deployment 4+:lla spearhead, muuten pitched battle. Tehtävä sääntökirjan Seize Ground 3:lla objectivella. Tiebraker: killpoints.

6. ”Cut the Head”
Deployment 4+:lla spearhead, muuten pitched battle. Kumpikin yrittää tappaa vastustajan pomon. Tiebraker: killpoints.